Reisadvies en evenementen

U vertrekt naar het buitenland of neemt deel aan een groot cultureel evenement ?

Volledig gevaccineerd ?
Via een Europees digitale coronacertificaat kunt u reizen tussen de EU-lidstaten of deelnemen aan grote culturele evenementen. Met dit certificaat heeft u geen test nodig.

Certificaat is beschikbaar vanaf 16 juni 2021.

Nog niet (voldoende) gevaccineerd ?
Via een recente negatieve PCR-test kunt u ook het Europees digitale coronacertificaat bekomen. Kinderen van 6 tot 17 jaar en personen die nog niet de kans gekregen hebben zich volledig te laten vaccineren, hebben recht op een tegemoetkoming voor 2 PCR-testen uitgevoerd in de periode van 1 juli tot 30 september 2021. Indien u meer dan 2 PCR-testen nodig heeft, bedraagt de kostprijs 40.44 EUR.

Opgelet ! Vóór 1 juli 2021 is de kostprijs van een PCR-test 47,18 EUR.

Hoe verkrijg ik het Europees digitale coronacertificaat ?

  • Online : toegang met itsme of kaartlezer+identiteitskaart+pincode
  • Levering via de post : 078/78.78.50 (24/7 bereikbaar), opgelet met de levertijd !

Hoe krijgt u uw test terugbetaald ? (pas op: enkel geldig van 1 juli tot 30 september 2021)
Via de website mijngezondheid.be kunt u uw activatiecode verkrijgen waarmee uw mutualiteit de test vergoedt. De testcode is 10 dagen geldig. Meer informatie over het bekomen van deze activatiecodes kunt u terugvinden via de website info-coronavirus.be .

Hoe de test inboeken?

  • Telefonisch  :  056/24.42.00
  • Via de website mijngezondheid.be kunt u een test inboeken bij Labo Bruyland met uw activatiecode. Let wel, u kunt uw afspraak enkel inboeken indien u die activatiecode verkregen heeft. Gelieve de huisarts hier niet voor te contacteren.

Op de website mijngezondheid.be onder de rubriek “COVID 19 - Persoonsgegevens” vindt u “Afspraak maken voor een test met activatiecode”. Klik op de link en volg daarna de verdere instructies.

U vindt daarnaast ook andere nuttige links terug naar uw testresultaten, uw vaccinatiegegevens en het formulier voor de terugkeer naar België.

Opvragen van de testresultaten

Dit kan via https://www.cozo.be. Klik op patiënt en log in via itsme.be of de eID kaartlezer.

Of via mijngezondheid.be . Meld u aan via itsme.be of via de eID kaartlezer en kies voor de rubriek Covid-19. Klik vervolgens op Uitslag van mijn COVID-test of op één van de links die eronder verschijnen. Bekijk hier het filmpje over hoe je je kan aanmelden.

Reisadvies

Bekijk ook steeds de website van Buitenlandse Zaken om na te gaan wat de meest recente reisadviezen en vereisten zijn om naar bepaalde landen te reizen. Deze informatie is ook beschikbaar via volgende app : https://reopen.europa.eu/nl